Thursday, December 31, 2009

Aasta MMX - Maximuse märgi all tuleb taevast häda

Video: DreamWorks & Universal, Youtube´i vahendusel. Maximus (MMX) taob Scipio Africanuse võitlejaid.
Tulekul on 2010. aasta. Möödunud aastasse jäi töötus aasta esimesel poolel, siis Vitsuti nõunikuks hakkamine ja ka isikliku elu korda saamine. Ka üks raamat ilmus, "Ärid kuuliaukudega majades". Võite on mitmel rindel, kuid tervis veab hetketi alt. Peab kandma elastiksidet ümber põlve, kuid see tundub olevat väike asi saavutuste kõrval.
Järgmisel aastal on kahtlemata ainult triumfe loota. Olen saatuse tüürimees, kes juhib roolipinni kindlal käel ise. Kui tahan - siis ilmub veel üks romaan, kui tahan - saan doktoritöö kaante vahele.
Aasta MMX tähendab meile mitmeid endeid. Maximuse märk on "suurima" märk, Lääne-Rooma trooni nõudleja Valencias oli Magnus Maximus (Suur Suurim).
380. aastal käis ta üle kanali sügisretkel piktide juures, tappis neid, ajas ühte hunnikusse ja põletas. Vaikse leinalauluga ja väärikalt astusid siis auväärt sõjamehed tuleriidale, Valhalla odad võimsates kämblates - et kaduda suitsuna varakeskaja deemonitest tiinesse taeva.
Seega, MMX märgi all on meil taevast häda loota. Rohutirtsuparved, reisilennukid - kõike võib kõige ärevamalt oodata. Ma ei tahaks nüüd kedagi hirmutada, aga KOSMILINE KATASTROOF ON TULEKUL!
See, kes Magnus Maximus olla tahtis, oli tegelikult Augustus Autokrator, Caesar Nobilissimus Invictus Magni Imperii, Princeps Senatus et Pater Patriae, Imperium Maius Magnus Severus Destinus Maximus. Vaat see oleks küll olnud nimi, mis on mehe vääriline!

No comments: