Saturday, January 2, 2010

Naine ilma rahvariieteta on nagu trumm ilma pulkadeta

Sellel pildil on kõik korras, naine on rahvariietes. Mulle isiklikult tundmatu kaunitar 2004. aasta üldlaulupeolt, laulmas laulu "Ta lendab mesipuu poole". Pilt: Youtube.
Näeme ühiskonnas riietumise suurt variatiivsust. Sukapaelad ja kiivritutid on saanud ühiskondliku renomee näitajateks, kinda heitmine on muutunud aga maskuliinse lugupidamatuse ja väljakutse sümboliks. Ka on enamus meeste püksirihmade aasu vasakul pool, sest hingega mäletamatutel aegadel käis just sellel poolel rüütlimõõk.
Naise juures on võimalik täheldada seda, et kõik on kõige paremas korras, kui ta on rahvariietes. Soovitavalt lillepärg peas, istumas kusagil alpi aasal. Olen nõus, et minu kujutluspildike sarnaneb kõige rohkem natside omale, aga mis parata. Meis kõigis on kübeke natsi, ka siis, kui seda ei tea... Aastad mööduvad, tuuled pöörduvad, natsid alati jäävad!
Silm puhkab rahvariiete pääl, aga see on meeste vaatevinklist nähtuna. Naised seavad ise oma sihte. Nad võivad vanavanemate veimevakka pidada liigkirevaks. Seda oli ka 2009. aasta laulupeol märgata, kus ma leviaukude tõttu kellegiga kohtuda ei jõudnud.

No comments: