Wednesday, September 7, 2011

Ühes Keskerakonnaga edasi!

Keskerakonna vastane kampaania viimasel ajal ajakirjanduses on alusetu.
Täna on kolmapäev, 7. september. Kuid terve pühapäeva, 4. septembri veetsin ma Pirital, inimestega vesteldes, kui Keskerakonna esindaja. Käisin mitmetel kohalikel ehitusobjektidel, vaatlesin taristute arenemist, rääkisin tööliste ja ettevõtjatega. Panin ka ise käe kellu külge. Inimeste mure- ja valupunkte oli põnev kuulata, kuid samas ka liiga õpetlik. Iidne reegel ütleb juba psühholoogias: räägi inimestega ja sa avastad nii ka küllaldaselt väärtuseid iseendas.
Julgen kinnitada, et Pirita areneb. Linnaosa juhid eesotsas minu erakonnakaaslase Tiit Terikuga hoiavad ära vaid roheliste alade ehk linna kopsude hävitamist. Eramajad on seal juba viiekümnendatest ja varasematest aegadest saadik. Isegi silikaltsiidi leiutaja Johannes Hint sai oma elamise sealkandis. Omal ajal, need olid kauged, järjest vähem teada olevad ajad. Järjest rohkem on siginenud ka mitmekorruselisi ühismaju. Kuid hiigelpilvelõhkujate ehitamine Leroux ausamba ja TOPi vahele on põhjendamatu. Kohalikud elanikud kinnitasid mulle, et arendajad pakkusid mingil hetkel selle plaani välja, kuid taas kriipsutati see maha: seda kasesalu sealt maha ei võeta. Pigem lahkub Terik, kui et võetakse maha praegune nõnda looduslikult mesilastaru sarnane hotell. Austa neid, kes on su ümber ja nemad austavad sind.
Rahva hulgast võrsunud juhid ei luba linnasiluetti rikkuda. On suur asi, kui väikesest külast võrsub inimene, kes kaitseb seda kohta maailma tõmbetuulte eest. Elus puutuvad kõik kokku millegi apokalüptilisega, kuid oma kodu tunne saadab sind alati.On seltskondi, keda rahva mõte ei jata ükskõikseks.

No comments: