Monday, September 14, 2009

Valged jõud kõik fašistid, Savisaar rahva poolel

Lugesin Päevalehest Heiki Suurkase kirjutist Sudeedivenelased ja kohalik gauleiter.
Siin on küll midagi nihusti.
Üheksakümnendate aastate alguses mängisime koos Suurkasega mälumänge. Tema mälu oli küll triljoneid gigabaite pikk ja lai. Hiljem ei ole ma teda aga kohanud.
Tsiteerime Heikit: "Neid, kes nõustuksid „sudeedivenelaste” gauleiter’i rolli täitma, ei olegi raske leida. Klenskist, Ušakovsist ja Uspaskihhist iseseisvatele riikidele väljakutse esitamiseks paraku ei piisa ja nii tulebki mängida Savisaare, Rubiksi ja Paksase kaardiga."
Gauleiterid on just need valged jõud! Meie peaminister ja terve hulk tema asetäitjaid on fašistid, arvestades seda pronkssõduri juhtumit, ka Laari ajalookäsitlus on fašistlik. Ta ju võeti isegi Saksamaal kontrollimisele väidetavate natslike ideede pärast.
Aga Savisaar on lihtsa rahva poolel, jagab suppi ja on nagu päris oma jope kunagi.
Juba siis, kui ma keskkoolis õppisin ja maailma poliitilise filosoofia klassikaga tutvusin, tekitas mu jaoks äärmist tülgastust termin "valged jõud". Need pole ju muud, kui teraskiivri ja haakristi jõud! Õudusega meenutan, et mustad mundrid on hoogsa käeviibutuse saatel marssinud minugi unenägudes.
Valge jõud - must munder.
Välgunooled krael - seda ma ei kannata. Ükskõik kui õilsatel eesmärkidel nad seda sümbolit ka kandsid - kõik on vaenlased ja asi voossemm.

No comments: