Saturday, March 31, 2012

Nutt varuks


Endiselt loen ma lehest Rainer Vakra sõnu, et Keskerakonna Nõmme piirkonda tuuakse üle inimesi teistest osakondadest, garanteerimaks, et teisitimõtlejast Vakra ei saaks uuesti tagasi seda piirkonda juhatama. Tema sõnul on tema vastas-, hoopis tugevam kandidaat Erki Korp, kes enne olevat olnud Reformis ja siis toodud üle Keski, toodud üle ka hoopis Viimsist – otse Nõmmele.
Eesti Päevalehe andmetel tropitakse Nõmme osakond täis võõrastest inimestest, kes siis hääletavad justkui nõmmekad. Sel meetodil tagatakse Edgar Savisaare ainuvõim Tallinnas.
Kõik see on kord juba olnud (vt pilti). Seda pilti valitseb hirm: istuvad seltsimehed on korduvalt instrueeritud, nad on rezhiimile truud ja mugavad, kuid põgus, ent paljuütlev jõudemonstratsioon armee poolt ei ole võimu arvates nende jaokski liiast. Ja kõige esimeses pingis istuv härra ju lausa kardab. Läbi mu mälu udu ilmub välja pisuke pildike Jaan Krossi mitte just üleliia hästi õnnestunud teosest „Paigallend“ - tegelane Ullo Paerand kavatseb Nõukogude Liidu liikmeks saamise küsimuses hääletada nii, nagu Eesti Töötava Rahva liidu platvorm seda ette ei näe. Ullo Paeranna instrueerimisega tegelnud funktsionär Karl Säre heidab lühida kõõrdpilgu Paerannale läbi oma paksude prillide ja hoiatab: „Siis tapetakse teid ära.“
Olen aga kaugel sellest, et ajakirjandust täielikult uskuda. Eesti Päevaleht ei ole veel viimse instantsi tõde. Jah, ta on kirjutanud, et linnapea isiklikult on teistest osakondadest Nõmmele üle kolinuid instrueerinud, mis on osakonnavahetuse mõte ja kuidas tuleb hääletada. Enne seda on ka Rainer Vakrale välja mõeldud otsitud süüdistus, nagu oleks ta tahtnud midagi varastada.
Kuid sisse trügivad ka teised uudised. Siinsel pildil vaatab Ivo Parbus enne vangi minekut veel viimast korda nukra näoga äsja haljendama hakkavaid õisi. Kevad on alles ees, juba peab aga tema minema süngesse vangitorni, kus õnnetud kirjutavad rõsketele seintele vastupanuteated. Parbusest on kahju, annetas ta ju altkäemaksuga teenitud raha ajakirjandusvabaduse heaks.

No comments: